În ianuarie 2021, Administrația SUA pentru micile întreprinderi (corespondentul IMM-urilor din UE) a lansat o platformă digitală gratuită, Ascent, menită să vină în ajutorul femeilor antreprenor care doresc să își extindă și să își îmbunătățească afacerile. Ascent pune la dispoziție, printre altele, cursuri privind modul de adaptare a afacerilor la dezastre sau cursuri privind strategiile de marketing și strategiile financiare.

Ascent este o inițiativă comună a Casei Albe, a Administrației SUA pentru micile întreprinderi, a Departamentului Muncii și a Trezorerie Statelor Unite, și are ca scop sprijinirea femeilor antreprenor în domeniul afacerilor. Conținutul platformei este oferit de numeroase agenții din domeniu, cu studii realizate în mediul academic. Printre cursurile oferite, se numără: Disaster & Economic Recovery, Strategic Marketing, Your People, Your Business Financial Strategy și Access to Capital.

Femeile antreprenor dețin, la momentul actual, aproximativ jumătate din întreprinderile din Statele Unite, oferind locuri de muncă pentru 9.4 milioane de angajați și generând venituri de 1.9 trilioane de dolari. Întrucât micile afaceri au fost puternic afectate în ultimul an, Ascent urmărește să ofere un punct de sprijin pentru cele aproape 13 milioane de companii deținute de femei, cu scopul de a le ajuta pe acestea să își dezvolte afacerile și să depășească actuala perioadă de criză.

BCHLAW TEAM

BUCHAREST 05/04/2021

5.04.2021